lørdag 23. mai 2009

15-stafetten, som skulle være 12-stafetten men ble 10-stafetten


Idag var det 15-stafetten i Østmarka, og siden det var uttakingsløp til nordisk mesterskap samtidig, så var stafetten kortet ned til 12 etapper med mindre fokus på seniorløpere.

Siden eliten løp samme sted til nesten samme tid så fikk vi et inntrykk av at stafetten bare var en bi-ting i hjørnet av samlingsplass, på de første etappene var ikke speaker noe særlig med.
På nest siste etappe, som jeg løp, gikk Anders Bjerregård fra Nydalen ut i ledelse. Når han kom til sin 1.post var det ingen stemplingsbukk, og heller ingen kode. Denne hadde trolig blitt fjernet fra postdetaljen tidligere i arrangementet ( var OK under 1.etappe, men mange i lagkonkurransen for 12åringer fant ikke stemplingsbukken). Anders gikk tilbake til start etter å ha leitet litt, og da var jo stafetten i realiteten over. Det er kanskje lettvint for meg å si at dersom han hadde vært litt tøffere og løpt videre, hadde stafetten kunne blitt fullført.

Uansett kunne det ikke blitt rettferdig, for uten noen kode som verifikasjon vil alle kaste bort tid før de er sikre på at det er riktig post.

Nå ble det besluttet at resultatet etter 10. etappe skulle telle, selv om ikke lagene hadde løpt like langt (forskjellige gafflinger) til da. Asker løp først i mål etter 12 etapper etter at Pål Skogedal passerte lederlaget på siste etappe, men da hadde jo Nydalen som skulle vært i klar ledelse gitt seg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jammen en tøffing han Anders. Lette litt etter posten og da den ikke var å oppdrive ruslet han tilbake. Det viser at unggutten er en sikker o-løper. Synd at dette skjedde. Asker får ta igjen det tapte på O-festivalen.

g-man

Trond sa...

For all del, Anders havnet i en håpløs situasjon og måtte ta en aksjon.

Jeg synes nok at resultatlista burde basert seg enten på 12 etapper eller hele stafetten vært annulert.
Å bruke 10 etapper er å dele ut premiene i en øvelse det ikke er innbudt til og ikke særlig mer seriøst enn å ha en øvelse hvor ikke alle har de samme forutsetningene.

(og så skal vi ikke se bort fra at min mening er farget av at mitt lag hadde alt å vinne på at 12.etappe ble gjennomført...)

Trond

Jon Petter sa...

Vanskelig for Anders, vanskelig for Oppsal, og kanskje mest synd for Asker, som hadde en bra avslutning og kanskje kunne matchet Nydalen på de to siste? Muligheten for revansje byr seg neste år, med fullt lag og 15 etapper.