fredag 20. november 2009

Ifaty


Siste stopp på Madagaskar var landsbyen Ifaty, like nord for Tulear på sydvestkysten.
Avreise som vanlig i 06-tiden. Etter en ørliten stopp i den større byen Tulear skulle vi ta fatt på de siste 25 km til Ifaty. Ryktene sa dårlig vei, så estimert var 1t 30min, men det viste seg at vi brukte nesten 3 1/2 time på å komme fram. Veien er enkelte steder bare noen sand-hull, som man var nødt til å sette seg fast i. Et sted var det nesten så jeg fikk følelsen at det holdt på å bli krangel mellom Jørgen og sjåføren på en lokal lastebil-buss om retten til å kjøre seg først fast...

Men vi fikk iallefall hilst på lokalbefolkningen. Vel framme fikk vi lunsj og da var det bare 3 timer igjen til middag. Nå var imidlertid veldig mange magesyke, så frammøtet på middagen var noe redusert. Dagen etter var det vekking kl 04 slik at vi skulle ha god tid til å sette oss fast mange ganger på veien tilbake. og det gjorde vi.
Så var det fly via Tana (Antananarivo) og videre til Reunion.

1 kommentar:

Anonym sa...

Utrolig stilig. Jeg og kona var på tur på Madagaskar for noen år siden, og hadde det veldig bra. Vi var også i Tulear på et veldig fint hotell, og vurderte å dra opp til Ifaty, men endte med å dra sørover med båt i stedet. Det var et paradisisk sted, men standarden var dessverre ganske lav. Håper turistindustrien kommer seg på beina igjen, Madagaskar har jo et enormt turistpotensiale.

Skulle gjerne løpt der, kanskje særlig i skogene ved Port Dauphin, men det virker som det er en del fine skoger rundt 1500-1600 meters høyde ved Tana også. Vi løp ingenting, men nye turer frister!