søndag 27. mai 2012

Issuk-Kul

Fra Bishtek reiste vi til den store innsjøen Issuk-kul som ligger på 1600 meters høyde mellom deler av Tientsin (?)-fjellkjeden. Veien dit er under oppgradering, og siden veien fortsetter videre til Kina så hadde ikke overraskende kineserne lagt inn et rasende billig anbud på bygging av veien.
Issuk-Kul er en stor innsjø som er litt spesiell iom. at det ikke er avløp fra sjøen. Den er også litt salt. Siden sjøen ligger så uveissomt til oppe i fjellene hadde Sovjet en marinbase her i gamle dager hvor de blant annet testet nye torpedoer. Opprådet har mange hoteller , komplekser med ferieleiligheter ol, populært område å dra til for russere, kazakker og andre (egen flyplass for private gulfstreamer...) Vi bodde i et kompleks som hadde vært leirsted for ung-kommunistene tidligere. På den andre siden av sjøen har DNT vært med å på å bygge opp et tilbud om fotturer fra hytte til hytte.
Vi gikk en 'fjelltur' på åsene, der var det grasbevokst og masse blomster. De høyeste fjellene i området er over 4000 meter og snødekte hele året.

Ingen kommentarer: