mandag 19. november 2012

Havana, Cuba

Lang reise og sent framme igår kveld, men idag var det likevel tidlig opp med fullt program. Sightseeing til fots i gamle Havana var veldig interessant. Som vanlig er det noen av oss som er mer opptatt av å fotografere enn å høre på guiden. Mye gamle bygninger som ikke er vedlikeholdt. Og så er det mange gamle amerikanske biler, typisk fra 50-tallet. Noen nyere er det dog, og alle nye busser ser ut til å være kinesiske, de har vel tatt over litt for russerne som hovedsamarbeidspartner(?). Guiden har selvfølgelig mye positivt å si om Cuba. Det skal nok litt lenger tid til enn en liten dag for at man skal merke hvordan politikken, og det faktum at det er et kommunistisk dikatur, påvirker dagliglivet.
På ettermiddagen var det o-løp i Leninparken som er et stort rekreasjonsområde med gras-sletter et stykke utenfor byen. Det dukket opp en som visstnok var president i det Cubanske orienteringsforbundet, og også noen få lokale 'løpere'. Mer enn varmt nok. Og så angret kanskje noen av oss litt på den pinecoladaen vi drakk tidligere på dagen et sted hvor det var fri etterfylling av rum i drinken...

1 kommentar:

Anonym sa...

Nå begynner jeg å bli litt bekymra, Trond. Du har vært på Cuba i mange mange dager og bare løpt ett o-løp...! (ifølge kartarkivet ditt) Blir det bare Mojito og Pina Colada hele dagen...? Øyvind :-)