onsdag 21. november 2012

Sightseeing rundt Havana

To dager med utforsking av Havanas omgivelser. Vi har vært på revolusjonsplassen, på rom-fabrikk, på tørking av blader for sigar-produksjon og litt av hvert annet.
Flere kjente mennesker har hatt opphold på Cuba. Den mest kjente er vel Ernest Hemingway som bodde den siste delen av sitt liv på Cuba. Her skrev han 'Den gamle manen og havet' som han fikk Nobel-prisen for. For prispengene kjøpte han seg villa i utkanten av Havana. Vi var som de litteraturinteresserte mennesker vi er selvfølgelig innom og beså hans skrive-rum (og resten av villaen).
Folk virker avslappet og vennlige. Guiden virker å forfekte myndighetenes syn, men hun har vel ikke anledning til annet. 'Damene i hvitt' hadde hun tydligvis ikke sansen for. Det virker som samfunnet og økonomien har tatt seg ørlite opp. Det var visst et sjokk for Cuba når Russland trakk seg ut etter Sovjetunionens kollaps på 90-tallet. Cubanerne oppdaget at de nesten ikke produserte noen ting. Sukker og rum holder ikke i det lange løp. Men fortsatt er det visst svartehandel med klær og sko som importeres (ulovlig) fra andre land. Igår var vi en tur vestover og beså et landskap med kalksteinsåser/klipper (omtrent som man kan finne i sydøst-Asia) ved byen Vinales. I nærheten var det også et sted hvor en kunstner hadde rensket fjellveggen og malt et stort maleri...
Ellers kan det rapporteres av temperaturen er behagelig og det serveres kylling til de fleste måltider. Noen har også vært på biltur både en og to ganger.
Imorgen bærer det mot Trinidad som ligger lenger sydøst.

Ingen kommentarer: