lørdag 29. august 2009

Veteranmesterskapet dag1


Løp litt 'med hodet under armen' på siste del av strekket til 3.post og på første del av strekket til 7.post.

onsdag 26. august 2009

KM


Asker arrangerte kretsmesterskap i orientering, og dermed ble jeg løypelegger (i stafetten) i stedet for å delta selv. I etterkant fant jeg ut at jeg kunne jo teste et par veivalg i løypa til min aldersklasse. På strekk 2 til 3 prøvde jag alt A først, tid 10.43 (Yngve Gotfridsson var raskest i KM med 10.24). Alternativ B ble siden gjennomført på 11.15.
Så fortsatte jeg videre med 7.59 rett på på neste strekk, har var raskeste tid i KM 6.23. Selv om jeg bommet litt på strekket tydet dette på at rett på ikke var det beste.
Siden prøvde jeg veivalget fra 8 til 9. Jeg startet litt langt nede fordi jeg bommet på post 8. Til post 9 var jeg rimelig sikker på at sti måtte lønne seg. Tiden min ble 6.12, i KM var raskest 6.39 mens alle de tre beste i løpet var godt over 7 min. Så det var tydligvis ikke særlig smart å prøve rett på gjennom bushen.


Har etterpå prøvd 2 andre alternativer på strekket 3-4.Alternativ A ga for min del 7.01 (med bom på posten, så jeg stoppet klokka...), mens alt B ga 6.10 så jeg vil tro at det var raskest.(jeg kjørte denne testen uten å komme direkte fra den seige motbakken opp mot 3.post i beina, så jeg var nok litt friskere her enn løperne i KM).


Har også prøvd starten på H1718/H40, her var jeg overbevist om at venstre skulle være best (for meg, siden jeg ikke orker å løpe i bratte motbakker). Har ikke orket å teste andre veivalg så foreløpig kan jeg ikke konkludere med annet enn at det var noen som løp betydelig fortere enn meg.
Ser at Silje E. Jahren som vant D21 har en variant jeg ikke reflekterte over på et tilsvarende strekk.

søndag 9. august 2009

Ny sti Furuåsen - Lille Sandungen


Ingen verdensbegivenhet, men det er anlagt en ny sti i Vestmarka.(se gps-spor på kartet)
Asker Turlag v/Sveinung har merket en ny trase, så vil tiden vise om den blir populær. Om man skal fra Furuåsen til Sandungen er jo etablerte traseer enklere. Det går også rykter om at for å få lov til å blåmerke en ny trase måtte de fjerne blåmerkene på en annen sti istedet.(dvs eksisterende sti til lysløypa øst for Vestlia).
Om man kunne komme med et ønske så måtte det være at Asker Turlag opparbeidet stien som krysser Hansemarka!(fra oppgangen mot Bergsåsen og overtil enden av veien/lysløypa på Furuåsen)

Når jeg er inne på DNT og Asker turlag er det fristende å kommentere et par andre saker:
pt er hverken Hovdehytta eller noen av rutene i området synlige på Turistforeningen sine sider.(Trykk på 'vis kart').

Asker turlag har satt opp en fin sikteplate utenfor Hovdehytta, som peker mot diverse topper i området. Det er imidlertid en feil: Angitte strek 'Tryvannshøgda' peker på Røverkollen, mens Tryvannstårnet og hele den åsen er skjult bak Bergsåsen og altså ikke synlig fra Hovdehytta!

Oppdatering:


For dokumentasjon måtte jeg jo ut en gang til, så vedlagt gps-rute fra ny løpetur (motsatt vei om man studerer hastighet...).
Her synes det mitt forsøk på å finne traseen tvers over Hansemarka, ikke vellykket hele veien.(men akkurat da regnet og tordnet det, så jeg leitet ikke akkurat etter tråkkende der jeg ikke fant dem)



Og så har jeg fotografert Tryvasshøgda fra Bergsåsen (på bildet er Kjelsås helt til høyre på bildet) og Røverkollen fra Hovdehytta. (på sistnevnte er Grefsenkollen såvidtsynlig foran/til venstre for masta )

Oppdatering:

Jan Martin Larsen har sendt meg hvor han liker å krysse Hansemarka, men han sier at Asker Turlag ikke kommer til å opparbeide noen trase.

torsdag 6. august 2009

Ferie



Ja, bare for ordens skyld til de som er innom her for å sjekke om det ble noe turer i ferien:
Vi var en liten tur på Sørlandet, så jeg kan dokumentere hvordan Jomfruland så ut før oljen kom.