søndag 27. november 2011

Isabela, Galapagos

Etter å ha reist fra San Cristobal via Espanola, Florentina og Fernandina er vi nå kommet til vest-enden av Isabela. Dermed er det bare tomt Stillehav videre vestover. Skal ikke prøve å forklare geologi og opprinnelse, det er beskrevet mye bedre endre steder på nettet, men konkluderer med at vulkanene er ferskere og høyere her på de vestligste øyene. Har med bevegelsen i de tektoniske platene å gjøre.
Iguanene har ikke nyhetens interesse lenger, det er et problem at vi overser dem og holder på å tråkke på dem der de ligger rundt beina våre... Ettermiddagsøkta var snorkling med hav-skilpadder, et sted var det så mange at det var krevende å unngå å kollidere med dem når vi svømte! Og så så vi pingvin, verdens nordligste koloni. Jørgen Mårtensson ble faktisk bitt i fingeren av en pingvin når han var ute og svømte
Og på Youtube kan du også se skilpaddene: http://www.youtube.com/watch?v=OXJ4vffecEI (det finnes sikkert mange andre fine skilpadde-videoer, men denne er min....)
Oppholdet på Galapagos ble avsluttet med besøk på Charles Darwin Research Centre hvor vi så landskilpadder, landiguaner og fikk info om hvordan de jobber for å bevare arter og miljø.

1 kommentar:

Anonym sa...

Senor Trond, No es Tiburones aqui?