torsdag 16. april 2009

12.april Pyongyang

(skrevet i ettertid, da det selvfølgelig ikke er tilgang til internett i Nord-Korea).


Etter å ha levert mobiltelefonen før innreise, så landet vi i det forjettede, eller heller kanskje fryktede - land Nord-Korea. Tollen gikk ganske greit, en ble fratatt en Garmin GPS-klokke, men ellers var det få problemer.
Vi fikk noen guider som skulle passe på at vi ikke kom i kontakt med lokalbefolkningen, og ikke fotograferte det vi ikke skulle, og så bar det på byen i Pyongyang. Det vil si rundtur med buss for å fotografere monumenter, og pålagt besøk på Kim Il Sung mausoleet for å bukke foran den evige president som ligger på lit de parade. Vi besøkte også en stor statue av han, men jeg fikk desverre ikke med meg hvorfor den stod der. Men vi fikk beskjed om at det passet seg at noen av oss kjøpte blomster og la ned foran statuen. Dagen ble avsluttet på akrobatikkshow med masse tilskuere. Vi ble skysset først ut igjen.


Middag på restaurant på byen. Forøvrig kan sies at det var lite lys, få butikker, få biler men brede gater og masse fotgjengere i Pyongyang.
De går nok mye i hele Nord-Korea, men når de ikke har bil så har de vel intet valg.
Noe valg har de vel ikke på særlig mange områder, statsreligionen er å tilbed Kim Il Sung og Kim Jung Il og tro på alt som de og partiet bestemmer.

Ingen kommentarer: